Tabloul electric al casei

Ce trebuie sa stiti cand alegeti tabloul electric al locuintei dumneavoastra


Instalatia electrica dintr-o locuinta reprezinta o masura a confortului si a sigurantei. Trebuie sa te informezi si sa te asiguri ca aparatajul electric utilizat este de calitate. Siguranta familiei tale si a bunurilor din casa ta este foarte importanta!

Tabloul electric al casei este echipamentul principal al unei instalatii electrice si functia de baza a acestuia este de a te proteja atunci cand utilizezi energia electrica:
- Pentru protectia instalatiei electrice a casei tale impotriva suprasarcinilor si scurtcircuitelor ai nevoie de intreruptoare automate;
- Pentru protectia persoanelor impotriva electrocutarii ai nevoie de dispozitive de protectie diferentiala cu un prag de sensibilitate de 30 mA;
- Pentru protectia aparatelor electronice si electrocasnice (televizor, computer, sisteme Hi-Fi home cinema) impotriva efectelor trasnatelor ai nevoie de sa-ti instalezi in tabloul electric un descarcator;
- Pentru protectia aparatelor impotriva supratensiunilor de frecuenta industriala se poate monta un releu de supratensiune;
- Pentru diverse aplicatii specifice puteti instala si diverse alte aparate: programatoare orare, relee crepusculares sau chiar mici automate programabile.

Nu lasa aparatajul electric la voia intamplarii si nu uita ca un efort in plus in faza de proiectare a instalatiei electrice te scuteste de multe inconveniente la executie si in viata de zi cu zi.

ing. Cristian Voicu - proiectant instalatii electrice

arh. Cristina-Ioana Graur - Aflati ce etape trebuie sa urmati pentru a incepe construirea unei case si care sunt responsabilitatile dvs. in fiecare etapa! - citeste articolul..
Certificatul de Urbanism (C.U.), Studiul Geotehnic, Tema de proiectare, Avizele si acordurile, Documentatia Tehnica pentru Autorizatia de Construire (D.T.A.C.), Autorizatia de Construire, Proiectul tehnic si Detaliile tehnice de executie.

ing. Cristian Voicu - Proiecte case: Ce trebuie sa stiti despre tabloul electric! - citeste articolul..

Blogul nostru - ... despre case si ”acasa“ -viziteaza..

Sitemap: Acasa Servicii proiectare Proiecte arhitectura Echipa de proiectare Consultanta Legislatia in proiectre Proiecte case Proiecte blocuri si ansambluri rezidentiale Proiecte spatii comerciale Contact Etapele autorizarii Tabloul electric Codul deontologic
Ne-am obisnuit sa ne gandim si sa vorbim mereu despre: Proiectare, arhitectura, proiect arhitectura, proiecte case si vile, constructii civile, case, constructie, design interior, structura, rezistenta, proiect design, sedii administrative, proiect urbanism, proiect instalatii, proiectare constructii civile, proiectare constructii industriale, proiectare cladiri comerciale, birou de proiectare, firma de proiectare, proiecte case vacanta, proiecte case ieftine, proiecte case tip, proiecte arhitecturale, arhitectura moderna, arhitectura traditionala, arhitectura japoneza, arhitectura europeana, case romanesti, case mediteraniene, case nordice, case englezesti, case unguresti, arhitectura comerciala, eficientizare arhitecturala, schite, plan, certificat de urbanism, autorizatia de construire, avize, acorduri, proiect tehnic, planuri, parter, etaj, masarda, solutii de arhitectura, tema de proiectare, anteproiect, releveu, proiect executie, proiect tehnic, santier, urmarire de santier, birou de arhitectura, proiect de arhitectura, proiecte tip, proiect unicat, oferta proiectare arhitectura, catalog proiecte, portofoliu proiecte, arhitecti, constructori, ingineri, proiectare arhitectura. Din aceste discutii si in baza experiente noastre profesionale am construit acest site.
Arhitectura nu e doar arta, ci e si stiinta care face posibila punerea in practica a artei, care o face eficienta atat ca functionalitate cat si ca pret de realizare. Proiectarea transforma o ideea artistica in arhitectura. Fara aceste componente, arhitectura devine lipsita de sens.